Paulus saka Tarsus: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: disebut minangka → sinebut
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: disebut minangka → sinebut)
'''Paulus saka Tarsus''' (awalé '''Saulus saka Tarsus''') utawa '''Rasul Paulus''', ([[3]] Maséhi–[[67]] Maséhi) diakoni minangka tokoh wigati sajeroning ngrumusaké ajaran [[Yesus]]. Paulus digambaraké sajeroning [[Prajanjian Anyar]] minangka [[Yahudi]] saka suku [[Benyamin]], sing duwé kabudayan Yunani ([[helenis]]) lan [[kawarganegaran Roma|warga Roma]] saka [[Tarsus (kutha)|Tarsus]] (saiki [[Turki]]). Awalé panjenengané sawijining panganiaya wong Kristen (wektu iku jenengé Saulus), lan sawisé pengalamané ketemu Yesus ing dalan nuju kutha [[Damaskus]], panjenengané malih dadi sawijining pendhèrèk [[Yesus Kristus]] (Kis. 9).
 
Paulus nyebut dhèknèné minangka "rasul kanggo bangsa-bangsa non-Yahudi" ({{Ayat|Roma|11|13}}). Panjenengané gawé upaya sing ngéramaké liwat layang-layangé marang komunitas non-Yahudi kanggo nuduhaké yèn keslametan sing dilakoni déning [[Yesus Kristus]] iku kanggo kabèh wong, dudu mung wong Yahudi. Gagasan Paulus iki marakaké crah antarané dhèknèné karo [[murid-murid]] Yesus, mligi [[Simon Petrus|Petrus]] lan [[Yakobus]], sing percaya yèn kanggo dadi pendhèrèk Yesus, wong-wong sing dudu Yahudi kudu pisanané dadi Yahudi luwih dhisik (deleng Gal. 2:11-14). Kanggo ngrampungaké konflik iki, dianakaké sidhang ing Yerusalem (Kis. 15), sing disebut minangkasinebut Sidhang [[Sinode]] utawa [[Konsili]] Gréja sing pisanan.
 
== Pati ==
352.737

besutan