Gedhung Saté: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Konstruksi: éjaan, replaced: perpustakaan → pabukon
(→‎Konstruksi: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
(→‎Konstruksi: éjaan, replaced: perpustakaan → pabukon)
== Konstruksi ==
Kurang luwih ana [[2000]] wong kang yasa Gedhung Satè.<ref name="internet1"/> 150 wong duwé katrampilan kang apik ing ngèlmu yasan, saliyané iku Gedhung Satè uga diyasa déning [[tukang]] [[kayu]] saka nagara [[China]] ya iku saka [[Konghu]] lan [[Kanton]].<ref name="internet1"/> Gedhung Satè uga diyasa déné tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing désa saka [[Kampung Sekeloa]], [[Kampung Coblong]] [[Dago]], [[Kampung Gandok]] lan [[Kampung Cibarengkok]].<ref name="internet1"/> Dhèwèké sinau ing yasan [[Gedong Sirap]] ing kampus [[Technische Hoogeschool Bandoeng]] kang saiki diarani [[Institut Teknologi Bandung]], saliyané iku tukang-tukang iki uga sinau saka [[Gedong Papak]], [[city hall]] Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawisé patang taun diyasa, ing sasi [[September]] taun [[1924]] yasan kanggo [[Gouvernements Bedrijven]] dadi.<ref name="internet1"/> Saliyané iku kantor kanggo PTT (''Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph'') lan [[perpustakaanpabukon]] uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
 
Gedung Satè diyasa ing lahan kang ambané [[27.990,859]] m2.<ref name="internet4"/> Ambané yasan [[10.877,734]] m2 ya iku ''Basement'' kanthi amba [[3.039,264]] m2, Lantai I ambané [[4.062,553]] m2, tèras lantai I ambané 212,976 m2, lantai II ambané [[3.023,796]] m2, téras lantai II ambané [[212,976]] m2, menara 121 m2 lan tèras Menara [[205,169]] m2.<ref name="internet4"/> Gedung Satè duwé [[fasade]] (tampak depan) kang pancèn sengaja diyasa madhep ing [[Gunung Tangkuban Perahu]] ing pérangan ''utara''.<ref name="internet4"/>
352.737

besutan