Karbon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: daftar → pratélan, nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: makhluk → makluk, tahun → taun)
(→‎top: éjaan, replaced: daftar → pratélan, nduwèni → duwé)
{{Elementbox_footer | color1=#a0ffa0 | color2=black }}
 
'''Karbon''' iku [[unsur kimia]] kang duwé simbol '''C''' lan [[daftarpratélan unsur miturut nomer atom|nomer atom]] 6 ing [[tabel périodik]]. Karbon minangka unsur non-logam, duwèni valensi 4, lan duwé sawetara [[alotrop]], kalebu [[grafit]] lan [[intan]].
 
Karbon ana ing sajeroning kabèh [[makluk urip]] lan minangka dhasar [[kimia organik]]. Unsur iki uga nduwèniduwé kaunikan bab kamampuan kanggo mbentuk ikatan kimia karo karbon utawa unsur liyané, mbentuk amèh 10 yuta jinis [[senyawa]] kang wis diweruhi.
 
{{clr}}
348.872

besutan