Paus Clemens I: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sebagian → sapérangan
(→‎top: éjaan, replaced: gereja → gréja (6), Gereja → Gréja (4), ing antara → antarané)
(→‎top: éjaan, replaced: sebagian → sapérangan)
'''Paus Klèméns I''' uga dikenal koyok Saint Clement teko [[Roma]] (ning boso Latin, Clemens Romanus), kedaftar teko tanggal awal koyok Uskup Roma <ref name="buku1">"Clement of Rome, St." Cross, F. L. (ed.), The Oxford Dictionary of the Christian Church, (New York: Oxford University Press, 2005)</ref>. Dèwèkè ya iku Bapa Apostolik pertama Gréja.<ref name="buku2">Chapman, John. "Pope St. Clement I." in The Catholic Encyclopedia 1908.</ref>
 
Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan olèh Saint Peter, lan dhèwèké diketaui wis ngdadi anggota kekemuka teko gréja ing Roma ing abad neng-1 akir. Pratélan gréja mula-mula-mula nempatkan dhèwèké koyok sing keloro utawo ketelu uskup Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake pratélan sing nggawe Paus Linus keloro ing garis uskup Roma, karo Petrus koyok pertama, namung ing saat sing padha dhèwèké ngnyatakake yèn Peter ditahbiskan loro uskup, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yèn iku ya iku kanggo Clement yèn dhèwèké ngpercayakake Gréja kanthi keseluruhan, ngduding dhèwèké koyok penggantine. Tertullian uga nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sawetara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "uskup kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), dhèwèké ngimbuhake yèn "sebagiansapérangan gede wong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus ing awal (c. 180) akun, ya iku Irenaeus, sing dimeloki olèh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki ing Roma ing ngono awal kencan.
 
Gor asli tulisan sing iseh onok Clement ya iku suratne ing jemaat ing Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa ing ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus wis dipecat. Dhèwèké negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gréja, karo alasan yèn Rasul wis ngduding koyok Hal iku dimocoake ing gréja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa ing antarané bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dokumen ketuwek sing iseh onok ing njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan wigati ya iku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.
352.737

besutan