Borough (New York City): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Latar belakang: éjaan, replaced: sebagian → sapérangan, perbatasan → wates
(éjaan, replaced: pérangan saking → péranganing (3))
(→‎Latar belakang: éjaan, replaced: sebagian → sapérangan, perbatasan → wates)
Kaliyan sebuah skyline ingkang dipuntepang ing sadaya donya lan langkung saking 8.3 yuta tiyang.<ref>http://www.nycgo.com/neighborhoods/</ref>
== Latar belakang ==
New York City asring dipunsebat kanthi sadayanipun dados gangsal Borough (''the Five Boroughs''); sebutan punika dipun-ginakaken kanggé nyebat New York City tanpa ambigu, supados boten nyiptakaken kebingungan kaliyan borough katamtu utawi kaliyan [[wewengkon metropolitan New York|wewengkon metropolitan ingkang langkung ageng]]. Sebutan punika asring dipun-ginakaken déning politisi kanggé ngalihaken fokus ing [[Manhattan]] lan manggenaken ingkang gangsalipun borough kasebut ing salebeting aktivitas pulitik ingkang adil. Sebatan Borough Terluar (''Outer Boroughs'') dipun-ginakaken kanggé nyebut sadaya borough kajaba Manhattan (Meskipun punjer géografis kutha punika manggèn ing perbatasanwates [[Brooklyn]]/[[Queens]]).
Boten kadas kutha-kutha ing [[Amérika Sarékat]] ingkang madeg ing sebuah [[County (Amérika Sarékat)|county]] tunggal, manjang sebagiansapérangan ing nagara sanès, utawi gadhah county piyambak, saben-saben saking gangsal borough New York City madeg kaliyan county [[New York|praja New York]]:
 
{{Borough di NYC}}
352.737

besutan