Terusan Panama: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: panyakit → lelara, Senadyan → Sanadyan, pambukaan → pambuka
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: panyakit → lelara, Senadyan → Sanadyan, pambukaan → pambuka)
 
'''Terusan Panama'''iku [[terusan kapal|terusan]] sing motong [[tlatah genting Panama]] sadawaning 82 [[Kilometer|km]], motong [[Amérika Lor]] lan [[Amérika Kidul]] sarta ngubungaké [[Samudra Pasifik]] lan [[Samudra Atlantik|Atlantik]]. Terusan iki motong wektu tempuh [[kapal]] segara amarga ora perlu mubeng liwat pucuk [[Kidul]] Amérika Kidul.
 
Rencana pembangunan terusan iki wis diwiwiti ing taun [[1500-an]] nanging nembé dibukak tanggal [[15 Agustus]] [[1914]]. SenadyanSanadyan pembangunané ngalami manéka masalah kaya panyakitlelara [[malaria]], [[demam kuning]], bencana [[tanah longsor]], lan kakurangan banyu, terusan iki wis mbiyantu 800.000 kapal nyebrang wiwit pambukaanpambuka utawa 12.000 kapal saben taun.
<!--
== Penjelasan ==
* [http://www.pancanal.com/eng/index.html Situs resmi Otoritas Terusan Panama]
* [http://www.coolpanama.com/panama-webcams.html Live webcams Terusan Panama]
{{stub}}
 
[[Kategori:Terusan|Panama]]
[[Kategori:Panama]]
 
 
{{stub}}
350.349

besutan