Alas: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé)
[[Gambar:Forest on San Juan Island.jpg|right|thumb|250px|Sawijining alas ing Pulo San Juan, [[Amérika Sarékat]].]]
'''Alas''' utawa '''wana''' iku kawasan sing dituwuhi [[wit|wit-witan]] sing ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing tlatah-tlatah sing amba ing donya lan nduwèniduwé fungsi minangka penampung [[karbon dioksida]] (''carbon dioxide sink''), [[habitat]] [[sato kéwan]], modulator [[arus hidrologika]], sarta panglestari [[lemah]], lan minangka salah siji aspèk [[biosfér]] [[Bumi]] sing paling wigati.
 
Alas iku wangun kauripan sing kasebar ing donya. Kita bisa nemu alas ing laladan [[tropis]] lan ing laladan sing hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing [[pagunungan]], ing [[pulo]] cilik lan ing [[bawana]] gedhé.
352.737

besutan