Perth: Béda antara owahan

58 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: bagéan → pérangan (4), Bagéan → Pérangan (2), biasa → biyasa, Geografi → Géografi, Luas → Jembar, nagara pérangan → praja (2), Nagara pérangan → Praja (2), Nagara Pérangan → Praja (2), nduwèni → duwé, Peman...
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (4), Bagéan → Pérangan (2), biasa → biyasa, Geografi → Géografi, Luas → Jembar, nagara pérangan → praja (2), Nagara pérangan → Praja (2), Nagara Pérangan → Praja (2), nduwèni → duwé, Peman...)
|+ style="font-size: large; margin: inherit;"|'''Perth'''
|-
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Gambar:Swan River,Perth,Western Australia.jpg|275px|PemandanganSesawangan kutha Perth saka Kali Swann]]
|-
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Berkas:Perth locator-MJC.png|300px|Lokasi Hobart]]
|'''[[Nagara]]'''||[[Australia]]
|-
|'''[[Nagara bagéanPraja]]'''||[[Australia Kulon]]
|-
|'''Tanggal jadi'''||[[1829]]
|-
|'''[[Wewengkon|LuasJembar wewengkon]]'''||5.386&nbsp;km<sup>2</sup>
|-
|'''[[Penduduk]]'''||1.507.900 (Sensus 2006)
|}
 
'''Perth''' iku kutha krajan [[Nagara-nagara bagéanpraja Australia|Nagara BagéanPraja]] [[Australia Kulon]], nagarapraja bagéangedhé paling gedhédhéwé ing [[Australia]]. Sasi Juni [[2003]], Laladan Metropolitan Perth nduwèniduwé [[populasi]] watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha paling gedhé dhéwé kapapat ing Australia.
 
== GeografiGéografi ==
Perth dumunung ing [[pesisirpasisir]] kulon ing Nagara BagéanPraja Australia Kulon. Kutha kasebut madeg ana ing gisiking [[Kali Swan]].
 
== Sajarah ==
Wiwitané, Perth iku kutha krajan [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[petani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biasabiyasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan kasebut diwènèhi jenengdijenengi njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha kasebut.
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.cityofperth.wa.gov.au/ Situs resmi]
 
{{Nagara bagéanPraja Australia}}
{{Australia-stub}}
 
[[Kategori:Kutha ing Australia]]
 
 
{{Australia-stub}}
352.737

besutan