Canberra: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (3)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), Nagara pérangan → Praja (2), Selandia Anyar → Niu Selan, padunung → sing ndunungi (5), Pemandangan → Sesawangan)
(éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (3))
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitèk]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan peyasaan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi sing ndunungi kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan paling gedhé dhéwé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing laladan pedalaman kang paling gedhé dhéwé. Minangka punjer pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemèn Australia|Gedung Parlemèn]] lan werna-werna kantor dhépartemèn. Sanadyan mangkono, punjer ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Dhémografi ==
[[Gambar:Sheep's statue in Canberra.JPG|thumb|left|Reca wedhus gibas ing kutha Canberra]]
Ing taun [[2003]], sing ndunungi Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% sing ndunungi Canberra iku wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé dhéwé ya iku saka nagara-nagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Karajan Manunggal]] lan [[Niu Selan]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[Sekotlan]], [[Itali]], lan [[Vietnam]].
 
Padunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendhidhikan. Umur rata-rata sing ndunungi ya iku 32 taun lan sing ndunungi kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum ya iku [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa Itali|Itali]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lajim dipigunakaké.
352.737

besutan