Uni Bal-balan Éropah: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasa → biyasa, Desember → Dhésèmber, paling gedhé → gedhé dhéwé
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn)
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, Desember → Dhésèmber, paling gedhé → gedhé dhéwé)
|language = [[Basa Inggris|Inggris]], [[Basa Prancis|Prancis]], dan [[Basa Jerman|Jerman]]
}}
'''Uni Bal-balan Éropah''' ({{lang-en|Union of European Football Associations}}, biasabiyasa disebut kanthi cekakan '''UEFA''', iku badan administratif lan pengatur [[bal-balan]] [[Éropah]].
 
UEFA iku badan bal-balan paling gedhé dhéwé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké [[15 Juni]] [[1954]] ing [[Basel]], [[Swiss]]. Markasé dumunung ing [[Paris]] nganti taun [[1959]] nalika organisasi iki pindhah menyang [[Bern]]. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz présidhèn pisanan. Wwit taun [[1995]], pusat administratifé dumunung ing [[Nyon]], [[Swiss]]. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.
 
== Sekretaris Jenderal UEFA ==
Diarani Eksekutif Utama wiwit DesemberDhésèmber 1999:
* [[Henri Delaunay]]
* [[Pierre Delaunay]]
348.872

besutan