Cilé: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., Amerika → Amérika, Dhaptar → Pratélan, Februari → Fèbruari, legislatif → lègislatif, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2))
(éjaan, replaced: . → ., Amerika → Amérika, Dhaptar → Pratélan, Februari → Fèbruari, legislatif → lègislatif, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir)
sovereignty_type = Kamardikan |
established_events = • Diwiwiti<br /> • Dhéklarasi <br /> • Diakoni |
established_dates = Saka [[Spanyol]]<br />[[18 September]] [[1810]]<br />[[12 FebruariFèbruari]] [[1818]]<br />[[25 April]] [[1844]] |
currency = [[Peso Chili|Peso]] |
currency_code = CLP |
time_zone_DST = — |
utc_offset_DST = -3 |
cctld = .cl |
calling_code = 56 |
footnotes = <sup>1</sup> Lembaga legislatiflègislatif ana ing [[Valparaíso]]<br /><sup>2</sup> Nyakup [[Pulo Paskah]] lan [[Isla Sala y Gomez]]; ora kalebu dhaérah sing wiyaré 1.250.000 km&sup2; ing [[Antartika]] sing diklaim Chili.
}}
[[Gambar:Pueblo de San Pedro de Atacama 2013-09-21 11-52-31.jpg|thumb|left|Atacama]]
[[Gambar:Mapa administrativo de Chile.png|thumb]]
 
'''Chili''' (utawa '''Cili''', '''Cile''', '''Chile''') iku sawijining nagara ing bawana [[Amérika Kidul]]. Kutha krajan nagara iki ya iku [[Santiago]]. Nagara iki nduwésing padunungndunungi kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945&nbsp;km<sup>2</sup>.
 
Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pesisirpasisir kulon [[Amérika Latin]], nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sapérangan saka [[Argentina]], wewatesan karo [[Bolivia]] ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo [[Peru]] ing pojok lor utawa lor-kulon.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili kalebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kaya ta [[tembaga]], [[yodium]], [[perak]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
 
== Pirsanana uga ==
* [[DhaptarPratélan nagara-nagara ing donya]]
 
== Pranala njaba ==
* {{es}} [http://www.chile.com Chile.com]
 
{{AmerikaAmérika Kidul}}
 
[[Kategori:Chili| ]]
352.737

besutan