Abang: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: éjaan, replaced: Komunis → Kuminis (2), sacara → kanthi
(→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: éjaan, replaced: komponen → komponèn (2))
(→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: éjaan, replaced: Komunis → Kuminis (2), sacara → kanthi)
* Abang iku werna kanggo lambang [[tresna]] lair kalawan batin. Werna abang uga nuduhaké kahanan nesu, kaya rai kang mbrabak abang amarga nesu. Nanging werna abang uga nuduhaké rasa isin, upamané amarga digodha utawa digawé isin.
* Identik karo werna [[getih]], mula abang digayutaké karo [[déwa]] perang, [[Mars]], lan [[planit]] semu abang dadi sebutan kanggo planit Mars.
* Identifikasi [[KomunismeKuminisme]] lan "''Sosialis''" abang - kanthi [[gendéra abang]] dadi werna utama gendéra [[Uni Soviet]] lan [[bintang abang]] kang dadi [[emblem]] utawa lambang KomunisKuminis kang digawa sajeroning frase [[Perang Dingin]] minangka "Ancaman Abang" (the Red Menace) lan [[Tiongkok Abang]] - kanggo mbédakaké karo [[Tiongkok Nasionalis]].
* Dadi simbolisasi sajeroning budaya Tionghoa, abang iku werna kabagjan lan dadi werna kanggo busana pernikahan. Duwit sajeroning masarakat Tionghoa biyasa diwènèhaké sajeroning amplop abang ([[angpao]])
* Mangsi abang, dianggo nuduhaké utang - uga rugi sajeroning [[lapuran neraca]].
* Ing péta [[pulitik]], werna abang sacarakanthi tradisi digunakaké [[parté pulitik]] minangka:
** [[Australia]]: [[Parté Buruh Australia]]
** [[Kanada]]: [[Parté Buruh Kanada]]
352.737

besutan