Ostrali: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: sacara → kanthi (2)
(→‎top: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing, Padunungé → Sing ndunungi (2), padunung → sing ndunungi)
(éjaan, replaced: sacara → kanthi (2))
'''Ostrali''' iku salah sawiji nagara gedhé ing kidul. Kutha krajané ya iku [[Canberra]]. Sing ndunungi kira-kira ana 20 yuta. Ostrali gadhah nagara tanggané antarané ing sisih lor [[Indonésia]], [[Timor Wétan]], lan [[Papua Nugini]], ing sisih lor-wétan [[Solomon Islands]], [[Vanuatu]], lan [[New Caledonia|Kaledonianyar]] lan ing sisih kidul-wétan [[Niu Selan|Selandianyar]].
 
Dharatan Ostrali wis didunungi manungsa punjul 42,000 taun déning [[Padunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Padunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal Éropah ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani sacarakanthi sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré tinemu déning wong [[Éropah]] ya iku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> saparo tlatah pérangan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka péranganing koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
 
Nalika cacahing sing ndunungi tansaya akèh, tlatah anyar wiwit dibukak ing abad ka-19, ya iku lima laladan otonom koloni Inggris.
<div class="references-small">
# {{note|anthem explanation}} Ostrali uga duwé lagu kabangsan, ''[[God Save the Queen|God Save the Queen (or King)]]'', kang dimainaké yèn ana karawuhan kulawarga karajan Inggris ing Ostrali. Ing acara liyané lagu kabangsan Ostrali, ''[[Advance Australia Fair]]'', kang dimainaké.<ref>[http://www.itsanhonour.gov.au/symbols/anthem.cfm It's an Honour - Symbols - Australian National Anthem] lan [http://www.dfat.gov.au/facts/nat_anthem.html DFAT - "The Australian National Anthem"]; {{cite book | title = Parliamentary Handbook of the Commonwealth of Australia | edition = 29th Edition | year = 2002 (updated 2005) | chapter = National Symbols | chapterurl = http://www.aph.gov.au/library/handbook/40thparl/national%20symbols.pdf | accessdate = 2007-06-07}}</ref>
# {{note|official languages}} Basa Inggris ora duwé status resmi sacarakanthi ''de jure''.<ref>[http://www.immi.gov.au/media/publications/multicultural/confer/04/speech18b.htm Department of Immigration and Citizenship]</ref>
<!--
# {{note|time}}There are minor variations from these three time zones, see [[Time in Australia]].
348.872

besutan