Nagasaki: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: bangunan → yasan (2), pesisir → pasisir, zaman → jaman, paling gedhé → gedhé dhéwé
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: bangunan → yasan (2), pesisir → pasisir, zaman → jaman, paling gedhé → gedhé dhéwé)
[[Gambar:Nagasaki in Nagasaki Prefecture.png|thumb|250px]]
[[Gambar:Nagasaki-night s.jpg|thumb|300px|right|Nagasaki pada malam hari, 2003]]
'''Nagasaki''' {{Audio|ja-Nagasaki.ogg|dengarkan}} (長崎市; -shi) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé dhéwé ing [[Prefektur Nagasaki]] sing dumunung ing pesisirpasisir sisih kidul-kulon [[Kyushu]], [[Jepang]]. Lokasi geografisé ya iku [http://kvaleberg.com/extensions/mapsources/index.php?params=32_44_N_129_52_E_ 32°44′ LU 129°52′ BT]. Nagasaki dadi pusat prabawa [[Éropah]] ing Jepang ing zamanjaman pertengahan. Kutha Nagasaki sing dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha sing ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi(SAKKOKU). Prabawa Éropah uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha kasebut lan akèhé paninggalan sajarah arupa bangunanyasan-bangunanyasan Gréja sing isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.
 
== Kutha kembar ==
* [http://www1.city.nagasaki.nagasaki.jp/index_e.html Situs resmi]
* [http://www1.city.nagasaki.nagasaki.jp/na-bomb/muséum/muséume01.html The Nagasaki Atomic Bomb Museum]
<!-- interwiki -->
 
[[Kategori:Kutha ing Jepang]]
 
<!-- interwiki -->
348.872

besutan