Madrid: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: bagéan → pérangan, paling gedhé → gedhé dhéwé (2), sacara → kanthi
(→‎Transportasi: éjaan, replaced: mujudaké → minangka)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan, paling gedhé → gedhé dhéwé (2), sacara → kanthi)
[[Gambar:PC060484-bis.jpg|thumb|200px|Metrópolis building, in Gran Vía.]]
[[Gambar:Circo y cima de Peñalara1.JPG|thumb|200px|[[Peñalara]]: The [[Sierra de Guadarrama]]'s highest peak.]]
'''Madrid''' ya iku kutha krajan lan kutha paling gedhé dhéwé ing [[Spanyol]]. Kutha iki dumunung ing ilèn [[Kali Manzanares]] ing bagéanpérangan tengah nagara Spanyol. Padunung ing kutha sing jembaré 607 km² iki kurang luwih ana 3,228 yuta jiwa ([[Juli]] [[2005]]), nanging yèn tlatah metropolitané mèlu di itung bisa nganti 5,843 yuta jiwa. Panggonan lan sajarah ndadèkaké Madrid minangka punjer kagiatan [[finansial]] lan [[pulitik]] ing [[Ujung Iberia]], luwih-luwih sawisé pulih iklim [[dhémokrasi]] ing taun [[1975]] lan integrasi sajeroning [[Uni Éropah]].
 
Walikota Madrid ya iku [[Manuela Carmena]]. Padunung Madrid asring uga diarani ''madrileños''.
== Pamérangan administratif ==
[[Gambar:Districts of Madrid.jpg|200px|right|Distritos de Madrid]]
Madrid sacarakanthi administratif kapérang sajeroning 21 dhistrik, kang kapérang manèh sajeroning 128 dhistrik utawa ''wards'' (''barrios''):<ref name="División Administrativa de Madrid">{{
 
cite news
== Transportasi ==
 
[[Papan Anggegana Internasional Barajas]] ya iku [[papan anggegana]] kang ana ing Madrid, minangka punjeré [[Iberia Airlines]]. Papan Anggegana mau dadi pintu gerbang utama menyang [[Ujung Iberoa]] saka [[Éropah]], [[Amérika]], lan belahan donya liyané kanthi arus penumpang cacahé 40 yuta setaun. Amarga tuwuhé kagiatan kang rikat, terminal kang dadi terminal papan anggegana paling gedhé dhéwé ing Éropah iku wis ditambahi rong [[landas pacu]] manèh.
[[Gambar:Red de metro de Madrid.svg|thumb|200px|[[Madrid Metro|Madrid's metro]] map]]
[[Gambar:Madrid-metro-2.jpg|thumb|left|A modhèren metro train (type 8000).]]
348.872

besutan