Sultan Agung: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, walanda → Walanda)
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, paling gedhé → gedhé dhéwé)
[[Gambar:Sultan Agung.jpg|right|thumb|Sultan Agung]]
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - séda : [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing maréntah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé dhéwé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis dikukuhaké dadi [[pahlawan nasional Indonésia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning Walanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]] , ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
352.737

besutan