Sekolah dhasar: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: diselenggarakaké → diadani, paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing dalem)
(éjaan, replaced: diselenggarakaké → diadani, paling gedhé → gedhé dhéwé)
Pelajar sekolah dhasar lumrahé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, ya iku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah kapisan (utawa sadrajat) 3 taun.
 
Sekolah dhasar diselenggarakakédiadani déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi laladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan sekolah dhasar nagari (SDN) ing Indonésia sing sadurungé ana sangisoré [[Departemen Pendhidhikan Nasional Republik Indonesia|Departemen Pendhidhikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah laladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendhidhikan Nasional mung dadi regulator sajeroning babagan baku nasional pendhidhikan. Sacara struktural, sekolah dhasar nagari minangka unit pelaksana teknis [[dinas pendhidhikan]] kabupatèn/kutha.
 
== Sajarah ==
 
== Permasalahan ==
Amerga letak géografis Indonésia, dadi masalah sing paling gedhé dhéwé ya iku pemerataan guru ing laladan-laladan kang terpencil. Parahe manèh, déné pamaréntah nyebutna manawa akèh guru sing wis diangkat dadi [[PNS]], nanging isih akèh uga guru kang durung kaangkat dadi PNS. Ditambah manèh ana uga guru sing digaji namung <u>+</u>Rp. 100.000,- sesasi.
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan