Korsika: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, sacara → kanthi (2)
(→‎top: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan, Senadyan → Sanadyan)
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, sacara → kanthi (2))
|footnotes=
|}}
'''Korsika''' ([[basa Perancis]]: ''Corse''; [[basa Korsika]]: ''Corsica'') iku sawijining [[pulo]] paling gedhé dhéwé kapapat ing [[Segara Tengah]]. Korsika dumunung ing sisih kulon [[Italia]], 160 km sisih kidul-wétan [[Perancis]] Dharatan, lan sisih lor [[Sardinia]].
 
Korsika minangka salah siji saka 26 ''[[Région ing Perancis|région]]'' Perancis, sanadyan sacarakanthi ''de jure'' nduwé status komunitas teritori (''collectivité territoriale''). Kanthi status iki, Korsika dianggep luwih wigati tinimbang ''région''-''région'' liyané, nanging status iki sabeneré relatif padha karo status ''région'' sajeroning akèh perkara. Korsika kerep digolongké "''région''". Sanadyan kapisah saka Perancis Dharatan déning [[Segara Liguria]], Korsika sacarakanthi administratif kalebu sajeroning kawasan [[Perancis Metropolitan]].
 
Korsika dadi pérangan Perancis wiwit taun [[1768]]. Sajeroning sawijining referendum kang dianakaké ing tanggal [[6 Juli]] [[2003]], watara 191.000 pemilih nulak status otonomi terbatas kang ditawakké pamaréntah Perancis kanthi béda persentase 1,96%.
352.737

besutan