Bulgari: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., awatesan → wewatesan, Daftar → Pratélan (4), Krajaan → Karajan, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir, Presiden → Présidhèn (2), propinsi → provinsi, Sejarah → Sajarah
(éjaan, replaced: . → ., awatesan → wewatesan, Daftar → Pratélan (4), Krajaan → Karajan, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir, Presiden → Présidhèn (2), propinsi → provinsi, Sejarah → Sajarah)
largest_city = [[Sofia]] |
government_type = [[Sistem parlementer]] |
leader_titles = [[PresidenPrésidhèn Bulgaria|PresidenPrésidhèn]]<br /> [[Perdana Mentri Bulgaria|Perdana Mentri]] |
leader_names = [[Georgi Parvanov]]<br /> [[Sergey Stanishev]] |
area_rank = 103 |
sovereignty_type = [[Kamardikaan]] |
established_events = &nbsp;- Status otonomi<br /> &nbsp;- Deklarasi |
established_dates = Saka [[KrajaanKarajan Ottoman]]<br /> [[3 Maret]] [[1878]]<br /> [[22 September]] [[1908]] |
currency = [[Lev]] |
currency_code = BGN |
time_zone_DST = |
utc_offset_DST = +3 |
cctld = .bg |
calling_code = 359 |
footnotes=
}}
 
'''Bulgari''' iku nagara ing [[Éropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Kutha krajané ya iku [[Sofia]]. Nagara iki ing sisih lor awatesanwewatesan karo [[Rumania]], ya iku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisirpasisir karo [[Segara Ireng]]. Nagara iki nduwésing padunungndunungi kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910&nbsp;km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgari Kapérang dadi 9 propinsiprovinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgari kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut kutha krajané
{|
|
[[Gambar:Bu-map.jpg|left|200px|Peta Bulgari]]
 
* [[DaftarPratélan nagara]]
* [[DaftarPratélan nagara miturut bawana]]
* [[DaftarPratélan nagara miturut amba wewengkon]]
* [[Anggota PBB]]
* [[ISO 3166-1]]
* [[DaftarPratélan lagu kabangsan]]
* [[Balkan]]
* [[Babad Bulgaria sawisé taun 1989|Babad Bulgari sawisé taun 1989]]
* [http://www.bulgaria.com/index.html Bulgaria.com]
* [http://www.kirildouhalov.net Kirildouhalov.net]
* [[wikisource:en:Essential History of Bulgaria in Seven Pages|SejarahSajarah Esensial Bulgaria di Tujuh Halaman]]
 
{{Uni Éropah}}
352.737

besutan