Wong Banjar: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: duwéni → duwé, Kerajaan → Karajan
(→‎Populasi Suku Banjar ing Kalimantan Kidul: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi)
(éjaan, replaced: duwéni → duwé, Kerajaan → Karajan)
Adhedhasar asil wawancara langsung karo wong kang tau gunakake, gaman tradisional suku banjar kang padhatan digunakaké saben dina ing antarané:
* 1. Serapang
Serapang ya iku tombak mawa mata lima. Patang mata mekar kaya ta cakar garudha kanthi bait pengait ing saben pucuke. Siji mata manèh ana ing tengahing bait, kang sinebut “besi lapar” kang dipercaya bisa ngrubuhake wong kang duwéniduwé elmu kebal.
* 2. Tiruk
Tiruk ya iku tombak dawa lurus tanpa bait kanggo golèk iwak gabus lan toman ing kali.
* Idwar Saleh, Sajarah bandjarmasin:Selajang Pandang Mengenai Bnagkitnja Keradjaan Bandjarmasin, Posisi, Funksi dan Artinja Dalam Sedjarah Indonésia Dalam Abad Ketudjuh Belas. Bandung: Balai Wiyata Guru. 1958
* Rumah Tradisional Banjar: Rumah Bubungan Tinggi, Departemen Pendididkan dan Kebudayaan, Musiyum Negeri Lambung Mangkurat, 1984
* M. Gazali Usman, KerajaanKarajan Banjar:Sajarah Perkembangan Pulitik, Ékonomi, Perdagangan dan Agama Islam, Banjarmasin: Lambung Mangkurat Press, 1994.
* Jurnal Kebudayaan:KANDIL, Melintas Tradisi, Edisi 6, Tahun II, Agustus-Oktober, 2004 ISSN: 1693-3206
* Arthum Artha, Naskah Kitab Undang Undang Sultan Adam 1825, Banjarmasin: Penerbit Murya Artha, 1988
352.737

besutan