Stadion Wembley: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: anggone → anggoné (2))
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé)
}}
 
'''Stadion Wembley''' asring diarani '''Wembley''' utawa '''New Wembley''' (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, diwaca/'''''wɛmbli''''') iku salah siji stadion [[bal-balan]] kang ana ing ''Wembley Park'', [[London]] Borough dalan Brent, [[Inggris]] lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun [[2007]]. Stadion Wembley bisa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion paling gedhé dhéwé nomer loro ing [[Éropah]]. Stadion iki minangka pinal [[Piyala FA]].<ref name="wembl">[http://sepakbola.showbiznotes.net/final-liga-champions-2011-wembley-29-mei-2011/#more-1190 sepakbola.showbiznotes.net] (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
 
Stadion iki dirancang déning [[Foster and Partners]] lan [[Populous]] (banjur ditrusake déning HOK Sport).<ref name="wemb"/> Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 mèter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun déning perusahaan [[Australia Multiplex]] kanthi prabeya £ 798,000,000.
348.872

besutan