Wadya Anggegana Radya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: akhir → akir, sejarahé → sajarahé, paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: sejarah → sajarah, ndhuwé → duwé)
(→‎top: éjaan, replaced: akhir → akir, sejarahé → sajarahé, paling gedhé → gedhé dhéwé)
Royal Air Force ('''RAF''') utawa Wadya Anggegana Radya Inggris iku wadya anggegana nggoné Kadhaton Inggris. Digawé wektu akhirakir Perang Donya Pratama ing 1 April 1918,<ref>{{Cite web|url=https://www.raf.mod.uk/history/raftimeline19181929.cfm|title=RAF Timeline 1918–1929|year=2011|publisher=Royal Air Force|accessdate=15 August 2012}}</ref> RAF iku wadya anggegana sing paling tuwa ing donya.<ref name="Royal Air Force 90th Anniversary">{{Cite web|url=https://www.raf.mod.uk/history/historywwi.cfm|title=World War I|year=2011|publisher=Royal Air Force|accessdate=15 August 2012}}</ref> Babar olèh wijaya saka ''Central Powers ''ing 1918, RAF dadi wadya anggegana sing palinggedhé gedhédhéwé ing donya.<ref>[https://books.google.com/books/about/Air_Power_and_Colonial_Control.html?id=9QYNAQAAIAAJ&redir_esc=y Air Power and Colonial Control: The Royal Air Force, 1919–1939] By David E. Omissi, Published 1 January 1990, Retrieved 1 February 2014.</ref> Awit yasané, RAF duwé rol sing etes ing sajarah militèr Inggris, mligine, ing Perang Donya Kapindho. Ing perang kuwi, RAF nglakoni adilaga sing paling kondhang ing sejarahésajarahé, ya iku Adilaga Britania.<ref>[http://www.bbc.co.uk/history/ww2peopleswar/timeline/factfiles/nonflash/a6649248.shtml BBC: Fact File : The RAF], retrieved 1 February 2014</ref>
 
Misi RAF ya iku mbiyantoni ngawujudaké panujuné Kamentrian Pertahanan Inggris (MoD), ya iku "nyediani kabisan sing dibutuhaké: njamin kaslametan lan pertahanan Inggris uga wewengkon sabrang, nglimputi mbrantas tèrorisme; mbiyantoni panujuné kawicaksanaan luar negri pamaréntah mligine ing mromosikaké kaslametan lan katentreman internasional."<ref name="RAF – Frequently Asked Questions">{{Cite web|url=https://www.raf.mod.uk/links/faqs.cfm|title=Frequently Asked Questions|publisher=Royal Air Force|year=2011|accessdate=15 August 2012}}</ref> RAF ndunungaké ékrar misine kaya ta"... [nyediani] wadya anggegana sing cikat, luwes, lan cethus sing, saka wong ning wong, ora eneng tandingané lan wadya anggegana sing bisa nyediani daya ing dirgantara kanggo mbiyantoni Misi Pertahanan Inggris."<ref>{{Cite web|url=https://www.raf.mod.uk/role/|title=Role of the RAF|publisher=Royal Air Force|year=2011|accessdate=15 August 2012}}</ref> Ékrar misi iku dibiyantoni déning paricèdhané RAF ing gandra dirgantara, kang mimpin strateginé. Gandra dirgantara dikukuhaké kanthi "kabisan kanggo mbudi daya saka dirgantara lan angkasa dinggo mengaruhi patraping wong utawa larah-larah".{{Notelist}}
352.737

besutan