Kali Niger: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎Ètimologi: éjaan, replaced: karana → amarga (2))
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé)
[[Gambar:Niger river map.PNG|right|thumb|300px|Peta Kali Nigeria minangka lembah kali kang dhuweni [[werna]][[ijo]]. Gamblang minangka ngisor kali nduwènihulu ing [[Guinea]], banjur menggok sajeroning bawana, lan akhiré duwé hilir ing [[Nigeria]].]]
 
'''Kali Niger''' ya iku kali kang utama dumunung ana ing [[Afrika]] [[Kulon]], kanthi dawa kurang luwih 2500 [[mil]] (utawa 4000 [[km]]). Kali kang mili ngelewati [[Guinea]], [[Mali]], [[Niger]], ing tapel wates [[Benin]] banjur lewat [[Nigeria]], kang ndhuwei hilir ngelewati salah sijiné delta kali kang paling gedhé dhéwé, uga misuwur minangka [[Delta Niger]], tumuju ing [[Lempongan Guinea]]. Kali Niger ya iku kali urutan ka-3 paling dawa ana ing Afrika, sawisé [[Kali Nil]] lan [[Kali Kongo]] (biyèn misuwur kathi sesebutan Kali Zaïre). Anak kali kang utama ya iku [[Kali Benue]].
 
== Ètimologi ==
352.737

besutan