Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Arsitèktur: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(→‎top: éjaan, replaced: Desa → Désa)
(→‎Arsitèktur: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
Wonten ing salebeting lokasi komplèks Masjid Agung Demak, wonten sawatawis makam raja-raja [[Kasultanan Demak]] lan para abdi. Ugi wonten satunggaling musiyum, ingkang isi manéka kolèksi ingkang magepokan kaliyan riwayat madegipun Masjid Agung Demak.
 
Senaos sampun naté dipunrénovasi sawatawis nanging dipunpercanten manawi sacarakanthi umum taksih wetah wujud aslinipun.<ref name="Turner 78–79">{{Cite book
| last = Turner | first = Peter | title = Java | publisher = Lonely Planet | date = November 1995 | location = Melbourne | pages = 78–79 | isbn =0-86442-314-4 }}</ref> Masjid punika arupi tuladha klasik wangun masjid tradhisional Jawi. Bènten kaliyan masjid-masjid ingkang wonten ing [[Wétan Tengah]] masjid punika kadamel saking [[kayu|kajeng]]. Payonipun boten awujud kubah (ingkang dèrèng katingal ing masjid-masjid Indonésia ngantos abad kaping-19).<ref name="Turner 78–79"/>
 
352.737

besutan