10 Hygiea: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (2), sacara → kanthi
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (2), sacara → kanthi)
| mean_anomaly=197,96° (M)
| image= [[Gambar:AnimatedOrbitOf10Hygiea.gif]]
| caption = Animasi orbit Hygiea sacarakanthi rélatif marang orbit planit-planit tèrèstrial lan [[Yupiter]].
| avg_speed=16,76 km/[[detik|dtk]]
| p_orbit_ref = <ref name=Hygiea-POE>{{cite web
| single_temperature=~164 [[kelvin|K]]<br>''maks:'' 247 K (−26° C) <ref name="Lim2005">{{cite journal| author=L.F. Lim | title=Thermal infrared (8–13 µm) spectra of 29 asteroids: the Cornell Mid-Infrared Asteroid Spectroscopy (MIDAS) Survey| journal= Icarus|volume= 173| issue=2|page= 385|year=2005| doi=10.1016/j.icarus.2004.08.005| last2=McConnochie| first2=T| last3=Belliii| first3=J| last4=Hayward| first4=T| bibcode=2005Icar..173..385L}}</ref>
}}
'''10 Hygiea''' iku sawijining [[asteroid]] sing ana ing [[Sabuk asteroid|sabuk asteroid utama]]. Kanthi dhiamèter sing sithik mbujur sadawané 350–500&nbsp;km, lan duwé massa kira-kira 2,9% saka total massa sabuk utama,<ref>"Mass of 10 Hygiea" 0.445 / [http://iau-comm4.jpl.nasa.gov/EPM2004.pdf "Mass of Mbelt"] 15 = 0.0296</ref> Hygiea iku asteroid paling gedhé dhéwé kapapat sajeroning babagan volume lan massa. Hygiea arupa asteroid tipe C peteng sing paling gedhé dhéwé kanthi lumahané sing sugih [[karbon]].
 
== Réferènsi ==
352.730

besutan