Aleksandr Pushkin: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, Pèsta → Pista
(éjaan, replaced: Crita → Carita (7))
(éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, Pèsta → Pista)
}}
 
'''Aleksandr Sergeyevich Pushkin''' ([[basa Rusia]]: '''Алекса́ндр Серге́евич Пу́шкин''' {{Audio|ru-Pushkin.ogg|rungokna}}) ({{OldStyleDate|6 Juni|1799|26 Mèi}} – {{OldStyleDate|10 Fèbruari|1837|29 Januari}}) iku sawijining pengarang [[Romantisisme|Romantis]] [[Rusia]] sing dianggep akèh wong minangka [[penyair]] paling gedhé dhéwé Rusia lan pangadeg [[sastra Rusia]] modhèrn. Pushkin ngrintis panggunaan [[basa vernakular]] sajeroning geguritan-geguritan lan [[drama]]-dramané, nyiptakaké sawijining gaya carita—nyampuraké [[drama]], [[roman (genre)|roman]], lan [[satir]]—sing wiwit wektu iku digandhèngaké karo sastra Rusia lan banget mangaruhi para penulis Rusia ing tembé mburi.
 
== Kaurian ==
* Tsygany ''Wong-wong Zigana'' (1827)
* ''Poltava'' (1829)
* ''Tragèdhi-tragèdhi Cilik'' (kalebu Kamenny Gost' "Tamu Watu", Motsart i Salieri "Mozart lan Salieri", "Satriya Cethil", lan "PèstaPista nalika Wabah") (1830)
* ''[[Boris Godunov]]'' (1825; terbit 1831; resmi disarujuki kanggo pamentasan 1866) (drama)
* ''[[Carita ngenani Pendhéta lan Pagawéyané Balda]]'' (1830) (geguritan)
352.737

besutan