Radèn Wijaya: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Asma Asli: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(éjaan, replaced: Crita → Carita (2), jabatan → kalungguhan, sedulur → sadulur (2), Sejarah → Sajarah, senadyan → sanadyan, mulai → wiwit)
(→‎Asma Asli: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
 
== Asma Asli ==
Radèn Wijaya iku asma sing lumrah dianggo déning para sejarawan kanggo nyebut pangadeg [[Krajan Majapait|Kraton Majapait]]. Asma iki ana sajeroning ''[[Pararaton]]'' kang tinulis watara pungkasan abad ka-15. Kadhangkala ''Pararaton'' uga nulis sacarakanthi pepak, ya iku '''Raden Harsawijaya'''. Kamangka miturut bukti-bukti prasasti, ing mangsa kauripan Wijaya (abad ka-13 utawa 14) gelar ''raden'' durung kondhang.
 
''[[Nagarakretagama]]'' kang tinulis ing mangsa tengahan abad ka-14 nyebut pangadeg Majapait ajeneng '''Dyah Wijaya'''. Sesebutan ''dyah'' arupa sesebutan kabangsawanan sing kondhang wektu semana lan dadi cikal bakal sesebutan ''Radèn''. Istilah ''Radèn'' dhéwé dikira-kira asal saka tembung ''Ra Dyah'' utawa ''Ra Dyan'' utawa ''Ra Hadyan''.
352.730

besutan