Lindhu Samudra Hindhia 2004: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: kilometer → kilomèter (2), sacara → kanthi
(→‎Sri Lanka: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi)
(éjaan, replaced: kilometer → kilomèter (2), sacara → kanthi)
Ing tanggal [[26 Dhésèmber]] [[2004]], kadadéan [[lindhu]] dahsyat ing [[Samudra Hindhia]], lepas pasisir kulon [[Nanggröe Acèh Darussalam|Acèh]].
 
Lindhu kadadéan jam 7:58:53 [[WIB]]. Pusat lindhu dumunung ing bujur {{coor at d|3.316|N|95.854|E|region:ID}} kurang luwih 160&nbsp;km pérangan barat Acèh sedalam 10 kilometerkilomèter. Lindhu iki kekuwatan 9,3 miturut [[skala Richter]] lan minangka lindhu paling dahsyat sajeroning kurun wektu 40 taun pungkasan ing [[Asia Kidul-wétan]] <sup>[http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/eqinthenews/2004/usslav/ ikhtisar] [http://neic.usgs.gov/neis/eq_depot/2004/eq_041226/neic_slav_l.html lokasi lindhu]
[http://pasadena.wr.usgs.gov/shake/ous/STORE/Xslav_04/ciim_display.html Intensitas]
[http://neic.usgs.gov/neis/eq_depot/2004/eq_041226/neic_slav_h.html Seismografis]
-->
=== Sri Lanka ===
Ing [[Sri Lanka]] dikonfirmasèkaké 45.000 kurban jiwa lan punjul 1 yuta jiwa sing ndunungi nagara iki kena dhampak lindhu sacarakanthi langsung. Salah siji kurban sing bisa dislametaké ya iku mantan [[Kanselir]] [[Jerman]] [[Helmut Kohl]]. Dilaporaké saka Sri Lanka yèn sithik banget sato kéwan liar kaya [[macan]] lan [[gajah]] sing mati.
 
=== India ===
 
=== Somalia ===
Ing [[Somalia]], bawana [[Afrika]] éwon [[kilometerkilomèter]] saka [[Indonésia]], dilapuraké punjul 100 kurban jiwa. Ananging sapérangan gedhé utawa manawa meh kabèh para [[nelayan]].
<!--
== Kerusakan dalam konteks sejarah ==
352.737

besutan