Origenes: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: luwih saka → punjul, nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
(→‎top: éjaan, replaced: luwih saka → punjul, nduwèni → duwé)
 
Origenes uripé [[asketis]], wektu urip dientèkaké ing wayah bengi kanggo sinau lan dedonga, sarta turu ing ngisor tanpa dilèmèki apa-apa.<ref name="internet1"/> Kuwi dilakokaké amarga Origenes setya karo gréja lan nggawa kurmatané asma [[Kristus]].<ref name="internet1"/>
 
Origenes panulis kang prodhuktif banget.<ref name="internet2">[http://biography.jrank.org/pages/5230/Origen-(Origenes-Adamantius).html Origenes ] (Diaksès tanggal 3 Agustus 2011)</ref> Origenes bisa gawé sekretaris kang cacahé 7 kabèh bisa kerja kanthi apik.<ref name="internet2"/> Origenes wis ngasilaké luwih sakapunjul 2000 karya, salah sijiné ya iku tafsiran-tafsiran ing saben kitab ing [[Alkitab]] sarta atusan [[khotbah]].<ref name="internet2"/>
 
Karyané "[[Hexapla]]" kalebu karya kang nduwèniduwé prèstasi ing babagan [[kritik tèks]].<ref name="internet2"/> Ing njeroné karya iku, Origenes nyoba nemu pertalan [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[Prajanjian Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dhèwèké gunakaké [[Prajanjian Lawas]] Ibrani, ya iku transliterasi Yunani, 3 pertalan Yunani lan Septuaginta.<ref name="internet2"/> "Nglawan Celsus" ya iku karya gedhé kang kalebu bètèng kanggo kristen ing serangan kafir.<ref name="internet2"/> "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[téologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama nliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Hyang Roh Suci]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kekarepan bébas]], [[Kaslametan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan