Basis data: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, sacara → kanthi
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, hubungan → gayutan (4), hubungané → gayutané, Senadyan → Sanadyan)
(éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, sacara → kanthi)
'''Basis data''' ([[basa Inggris]]: ''database''), utawa asring uga dieja '''basisdata''', iku kumpulan [[informasi]] sing disimpen sajeroning [[komputer]] sacarakanthi sistematik saéngga bisa dipriksa migunakaké sawijining [[program komputer]] kanggo antuk informasi saka basis data mau. [[Prangkat empuk]] sing dipigunakaké kanggo nglola lan ngundang [[kueri]] (''query'') basis data disebut [[sistem manajemen basis data]] (''database management system'', DBMS). Sistem basis data disinaoni ing [[èlmu informasi]].
 
Istilah "basis data" awalé saka èlmu komputer. Sanadyan tegesé saya wiyar, nglebokaké perkara-perkara sanjabaning babagan èlèktronika, artikel iki ngenani basis data komputer. Cathetan sing mèmper karo basis data sabeneré wis ana sadurungé révolusi indhustri ya iku ing wujud buku besar, kuitansi lan kumpulan data sing ana gayutané karo bisnis.
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Database_management_systems Daftar lengkap program Database]
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Category:SQL Daftar Database mawa basis SQL]
* [[Pratélan Basisdata paling gedhé dhéwé ing Donya]]
 
[[Kategori:Basis data| ]]
348.872

besutan