Spyware: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: sacara → kanthi (2)
(→‎Ngreksa komputer saka spyware: éjaan, replaced: amerga → amarga)
(éjaan, replaced: sacara → kanthi (2))
#Aja asal njupuk kang ditawakaké ing situs internèt.<ref name="internet3"/>
#Tliti anggoné milih [[opsi]] nalika instalasi salah sijiné piranti alus (Aja asal klik tombol ''next'').<ref name="internet3"/>
#Gunakaké [[antivirus]] utawa [[antispyware]] kanggo mindhai spyware sacarakanthi ''teratur'' ing komputer.<ref name="internet3"/>
 
==Ngreksa komputer saka spyware==
Komputer biyasané wis duwé program antivirus, kaya ta [[windows]] kang wis duwé [[Microsoft Windows Security Center]]. Program antivirus kudu rutin di-[[update]] supaya luwih maksimal ngreksa komputer saka serangan virus. Pilih antivirus kang trep karo kabutuhan. Gunakna antivirus gratis utawa kang mbayar. Bédané yèn antivirus kang mbayar iku luwih manéka saéngga kemampuanané ngreksa komputer saka virus luwih kuwat lan mumpuni ketimbang kang gratis. Program kang mbebayani kanggoné komputer ora mung virus, ananging uga spyware. Spyware bisa luwih mbebayani saka virus amarga bisa ngertèni aktivitas panganggo komputer saben wektu kanthi komputeré kasebut.
 
Bédané antarané spyware lan virus ya iku ing cara panyebarané. Virus sacarakanthi mandhiri mrodhuksi awaké dhéwé ing saben pérangan data ing komputer. Wondéné spyware nyebar minangka [[cookie]] kang ana ing saben panganggo komputer kang ngaksès internèt.<ref name="internet5">[http://www.agatossi.com/2012/06/melindungi-komputer-dari-virus-dan.html], (Kaundhuh 31/10/12).</ref>
 
Cara paling ampuh ngreksa komputer saka spyware ya iku terus nambah pangertènan babagan perkembangan virus lan antivirus. Kanggoné panganggo komputer wigati banget supaya ngertèni perkembangan informasi kang anyar kususé babagan kepriyé ngreksa komputer saka virus lan informasi babagan jinis-jinis virus kang bisa mbebayani kanggoné komputer.<ref name="internet5"/>
352.737

besutan