Lambang Polandia: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: komunis → kuminis (2), Komunis → Kuminis (2)
(→‎Legèndha: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(éjaan, replaced: komunis → kuminis (2), Komunis → Kuminis (2))
[[Przemysl II saka Polen|Przemysł II]] sing kapisan nepungaké Garudha Putih mawa simbul nasional Polen.
 
Vèrsi paling anyar lambang iki wiwit ditrapaké ing taun [[1927]] mawa amandhemèn ing undhang-undhang dhasar Polen. Ing taun [[1945]], rejim komuniskuminis sing anyar ngilangi makutha saka endhasé garudha lan ngganti kembang-kembangan (mbokmenawa ora sengaja) sing mèmper lintang ing pucuké swiwi karo lintang tenanan. Makutha iki dianggep simbul karatonan. Nalika rejim komuniskuminis lèngsèr ing taun 1990, vèrsi lambang sing saiki dienggo. Lambang vèrsi iki mèmper karo vèrsi taun [[1927]], mung rupané luwih modhèrn waé.
 
== Kaum militèr Polen ==
Gambar:Coat_of_arms_of_Poland2_1919-1927.svg|Républik Polen<br /> (1919–1927)
Gambar:Godło II Rzeczypospolitej.png|Républik Polen<br /> (1927–1939)
Gambar:Herb-45.jpg|Jaman KomunisKuminis (1945–1955)
Gambar:Herb Rzeczypospolitej Polskiej (1956 - 1990).png|Pamaréntah ing Pambuwangan (1956–1990)
Gambar:Coat_of_arms_of_Poland_(1955-1980).svg|Jaman KomunisKuminis (1955–1989)
Gambar:Herb_Polski.svg|[[Polen|Republik Polen]] (wiwit 1989)
</gallery>
352.737

besutan