Transfigurasi Kristus: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngleksanakaké → nindakaké
(→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan)
(→‎top: éjaan, replaced: ngleksanakaké → nindakaké)
Nalika prastawa iku, ana telu murid Yesus bebarengan karo Panjenengané; [[Petrus]], [[Yakobus]] lan [[Yohanes]].<ref name="William">William Barclay., ''Pemahaman Alkitab Setiap Hari - Injil Matius 11-28'', Jakarta: BPK Gunung Mulia, 2009</ref> Cahya kamulyan sing mancar saka pasuryané Yésus iku kanggo mènèhi pangajaran marang para murid ngenani kadadéan ing mburiné prastawa sing nyedhihaké sing bakal dialami Yesus.<ref name="William"/> Prastawa ([[salib|panyaliban]]) sing bakal nggawa marang kamenangan, kamulyan ing samburiné panginan lan panyercan, lan bakal ana kamulyan sing bakal nguwataké para murid sajeroning kauripané ndhèrèk Yésus, guruné iku.<ref name="William"/>
 
Prastawa iki banjur dadi [[tradhisi]] umat [[Kristen]] sajeroning ngayati salah sawijining prastawa uripé [[Yésus Kristus]].<ref name="Leks"/> Wektu kanggo ngleksanakakénindakaké transfigurasi iki dumadi ing minggu sadurungé ngriyayakaké Dina Riyaya [[Jemuwah Agung]] minangka pèngetan séda Dalem Yésus.<ref name="Leks"/> Transfigurasi iki didadèkaké titik punjer sajeroning karya Yésus minangka [[Mesias]] miturut rencana [[Allah]].<ref name="Leks">Stefan Leks., ''Tafsir Injil Matius'', Yogyakarta: Kanisius</ref>
Prastawa iki bisa dikawruhi sajeroning [[Alkitab]] ing [[Injil Matius]] 17:1-12, utawa ing [[Injil Markus]] 9: 2-13 utawa ing [[Injil Lukas]] 9: 28-36.<ref name="Leks"/><ref name="LAI">Alkitab, Jakarta : Lembaga Alkitab Indonesia. {{Ayat|Matius|17|1|12}}; {{Ayat|Markus|9|2|13}}; {{Ayat|Lukas|9|28|36}}</ref>
 
352.737

besutan