Sistem endokrin: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: panyakit → lelara
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa)
(→‎top: éjaan, replaced: panyakit → lelara)
'''Sistem endokrin''' iku sistem kontrol [[kelenjar]] tanpa saluran (''ductless'') kang ngasilaké [[hormon]] kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning [[getih]] kanggo mempengaruhi [[organ (anatomi)|organ-organ]] liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju manéka warna sel ing badan, kang sabanjuré njarwaaké "pesen" kasebut dadi sawijining tindakan. Sistem endokrin ora nglebokaké [[kelenjar eksokrin]] kaya [[kelenjar idu]], [[kelenjar kringet]], lan kelenjar-kelenjar liya ing [[saluran gastroinstestin]].
 
Cabang [[kedhokteran]] kang nyinaoni kelainan ing kelenjar endokrin kasebut [[endokrinologi]], sawijining cabang èlmu kedhokteran kang cakupané luwih wiyar tinimbang [[panyakitlelara njero]].
 
{{sistem endokrin}}
348.872

besutan