1 Januari: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Kadadosan Wigatos: éjaan, replaced: Pertandhingan → Tetandhingan, sacara → kanthi
(→‎Kadadosan Wigatos: éjaan, replaced: sakdèrèngipun → sadèrèngipun)
(→‎Kadadosan Wigatos: éjaan, replaced: Pertandhingan → Tetandhingan, sacara → kanthi)
== Kadadosan Wigatos ==
* [[45 SM]] - [[Kalèndher Julian]] wiwit kaanggé.
* [[404]] - PertandhinganTetandhingan [[gladiator]] ingkang pungkasan dipunselenggarakan ing [[Roma]].
* [[630]] - [[Muhammad]] sesarengan kaliyan wadyabala tentaranipun naklukaken kitha [[Mekkah]] kanthi damai.
* [[1763]] - Abraham Lincoln, Présidhèn ka-16 [[Amérika Sarékat]] mroklamasèkaken émansipasi rasial.
* [[1995]] - [[Organisasi Perdagangan Donya]] (WTO) dipunadegaken.
* [[1999]] - Mata uang [[Euro]] wiwit dipun-ginakaken minangka ''electronic currency''.
* [[2002]] - Mata uang [[Euro]] dipunginakan sacarakanthi resmi ing dedagangan ing 12 nagari anggota Uni Éropah.
* [[2007]] - Kacilakan montor miber [[Adam Air Penerbangan 574]] rute Jakarta-Surabaya-Manado; 96 penumpang lan 6 awak pesawat tiwas.
 
352.737

besutan