Salya: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Dadi Raja: éjaan, replaced: diwènèhi jeneng → dijenengi
(→‎Bharatayudha: éjaan, replaced: sejatiné → sajatiné)
(→‎Dadi Raja: éjaan, replaced: diwènèhi jeneng → dijenengi)
 
== Dadi Raja ==
Sawisé dadi raja ing Mandaraka/Madras nggentosi kalenggahané ingkang rama [[Mandrapati|Prabu Mandrapati]], Narasoma ganti jeneng dadi Prabu Salya. Déné Pujawati uga diwènèhi jenengdijenengi Setyawati. Prabu Salya lan Endang Pujawati pancèn silih setya. Salya janji ora bakal nresnani wanita liya. Seka jejodhoan iki kagungan anak lima:
* [[Dèwi Erawati]], kang dadi garwané [[Baladéwa]].
* [[Surtikanti]], garwané [[Karna|Adhipati Karna]]. Ing [[Bharatayudha]], Salya dadi kusiré Karna. Iki dadi pepiling marang kelakuané Salya amarga ngécé maratuwané mbiyèn.
352.737

besutan