Kolésterol: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dasar → dhasar, nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2))
(→‎top: éjaan, replaced: dasar → dhasar, nduwèni → duwé)
| doi = 10.1038/lipidmaps.2009.3
| url = http://www.lipidmaps.org/update/2009/090501/full/lipidmaps.2009.3.html
}}</ref> Ya iku sawijing [[lipid]] kang awujud molekul [[lemak]] utawa kang meh padha. Kolesterol ya iku jinis mirunggan lipid kang disebut [[steroid]]. Steroids ya iku lipid kang nduwèniduwé [[struktur kimia]] mirunggan. Struktur iki asalé saka 4 ali-ali [[atom]] [[karbon]].
 
Steroid liyané kalebu steroid [[hormon]] kaya ta [[kortisol]], [[estrogen]], lan [[testosteron]]. Nyatané,kabéh hormon steroid digawé saka owahan-owahan ''struktur dasardhasar'' kimia kolesterol. Nalika gawé sawijiné molekul saka ngubahan molekul kang luwih gampang, para [[ilmuwan]] nyebut ''sintesis''.
 
[[Hiperkolesterolemia]] tegesé bilih kadar kolesterol luwih dhuwur ing jero getih.
348.872

besutan