Platyhelminthes: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: duwéni → duwé (2), Kerajaan → Karajan
(→‎Ciri-ciri: éjaan, replaced: tuladhane → tuladhané)
(éjaan, replaced: duwéni → duwé (2), Kerajaan → Karajan)
* [[Monogenea]] ([[:wikispecies:Monogenea|Monogenea]])
}}
'''Platyhelminthes''' ya iku filum ing KerajaanKarajan Animalia (kéwan).<ref name="a">{{cite journal
| author = Torsten H. Struck, Frauke Fisse
| year = 2008
 
== Struktur lan fungsi awak ==
Platyhelminthes minangka cacing kang kagolong triploblastik aselomata amarga duwéniduwé 3 lapisan embrional kang kasusun saka ektoderma, endoderma, lan mesoderma.<ref name="c"/> Nanging mesoderma cacing iki ora ngalami spesialisasi mula sel-selnya tetep seragam lan ora mbentuk sel kusus.<ref name="c">(Inggris)Wojciech Pisula (2009). Curiosity and Information Seeking in Animal and Human Behavior. Brown Walker Press. ISBN 978-1-59942-498-9. Hal.37-41</ref>
 
== Sistem pencernaan ==
Sistem pencernaan cacing pipih diarani sistem gastrovaskuler.<ref name="c"/> Ing kono peredaran panganan ora lumantar getih nanging lumantar [[usus]].<ref name="c"/> Sistem pencernaan cacing pipih dimulai saka cangkem, faring, lan dterusake ing [[krongkongan]].<ref name="c"/> Ing mburi krongkongan iki ana usus kang duwéniduwé cabang ing sakojur [[awak]].<ref name="c"/> mula saliyané selain nyerna panganan, usus ga ngedarake panganan tekan sakojur awak.<ref name="c"/>
 
== Cathetan suku ==
352.730

besutan