Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: antarane → antarané, Daftar → Pratélan (2), kabupaten → kabupatèn (3), Kabupaten → Kabupatèn, saperangan → sapérangan
(→‎Pranala njaba: Buddha -> Buda (éjaan baku))
(éjaan, replaced: antarane → antarané, Daftar → Pratélan (2), kabupaten → kabupatèn (3), Kabupaten → Kabupatèn, saperangan → sapérangan)
 
== Laladan kakuasaan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antaraneantarané ing Pajang, Bagelan, saperangansapérangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupatenkabupatèn Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning Kulon Praga mbiyèn tau dadi [[kabupatenkabupatèn]] dhéwé ya iku [[KabupatenKabupatèn Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupatenkabupatèn Kulon Praga sing dadi perangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
 
== Uga delengen ==
* [[DaftarPratélan Ratu Mataram Enggal]]
 
== Pranala njaba ==
 
[[Kategori:Karajan]]
[[Kategori:DaftarPratélan karajan ing Nusantara]]
[[Kategori:Kadhipatèn Pakualaman]]
 
348.872

besutan