Pandhawa: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan, diwènèhi jeneng → dijenengi
(éjaan, replaced: panjenengane → panjenengané (4), sedulur → sadulur, sedulure → seduluré)
(éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan, diwènèhi jeneng → dijenengi)
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]] lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu Dewanata]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Prabu Pandhu disepata déning déwa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi naté nglairaké bayi kang banjur diwènèhi jenengdijenengi [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru/mungsuh [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Déné, Suryatmaja ([[Karna]]) melu Kurawa nglawan sadulur-seduluré dhéwé.
<center>
{{familytree/start}}
{{familytree | | WYD | | | | | | | | DSK | | RJM | | | | |WYD='''[[Yadawa|Wangsa{{br}} Yadawa]]'''|DSK='''[[KerajaanKarajan Kuru|Dinasti{{br}}Kuru]]'''|RJM='''Raja Mandraka {{br}}[[Prabu Mandrapati]]'''}}
{{familytree | | |!| | | | | | | | | |!| | | |)|-|.| | | |}}
{{familytree | | SUR | | BYS |~|y|~| AML | | |!| SLY | |SUR='''[[Prabu Kuntiboja]]'''|BYS=[[Abyasa]]|AML=[[Dewi Ambalika]]|SLY=[[Salyapati]]}}
351.333

besutan