Sisupala: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: mekaten → makaten
(→‎top: éjaan, replaced: badhe → badhé)
(→‎top: éjaan, replaced: mekaten → makaten)
{{rapèkaké}}
'''Sisupala''' utawi ''Shishupala'' ([[Sansekerta]]: शिशुपाल, [[IAST]]: Śiśupāla), wonten salebeting [[wiracarita]] [[Mahabharata]] inggih punika putranipun [[Damagosa]]-Raja [[Chedi]] kaliyan [[Srutadewa]]-rayinipun [[Wasudewa]]. Pramila mekatenmakaten, panjenenganipun minangka sadulur sepupunipun [[Kresna]], ananging ugi musuh bebuyutanipun Kresna. Kenging punapa?amargi Kresna sampun ngrebut [[Rukmini]]-tiyang ingkang badhé dipungarwa. Sisupala dipunpejahi déning Kresna wonten ing upacara [[Rajasuya]] ingkang dipunwontenaken [[Yudhistira]] minangka ukuman amargi sampun ngina.
 
[[Kategori:Kresna]]
352.737

besutan