Zefanya: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bidhang → babagan, dewa → déwa (2), Gusti Allah → Allah
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: bidhang → babagan, dewa → déwa (2), Gusti Allah → Allah)
'''Zefanya''' iku [[nabi]] sing ngaturaké wewelingé ing taun-taun pungkasan saka dari abad [[ka-7 SM]], kira-kira kiwa-tengené [[dasawarsa]] sadurungé [[Raja]] [[Yosia]] ngayasa nganaaké pambecikan-pambecikan ing bidhangbabagan [[agama]] ing taun [[621 SM]].
 
Intisari buku iki mèmper karo buku-buku nabi liyané ya iku: bab ancaman satekané malapetaka lan pangrusakan gedhé, wujuding dendha kaukumaning olèhé mamuja ing [[dewadéwa]]-dewadéwa déning bangsa [[Yehuda]]. Bangsa-bangsa liya uga bakal diukum déning Gusti Allah. Ananging sanadyan [[Yerusalem]] mélu dirusak, bakal teka manèh wanci kapan kutha iku bakal dienggoni wong-wong sing jujur lan taat marang Gusti.
 
{{Alkitab}}
352.737

besutan