Pelé: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Santos: éjaan, replaced: akhir → akir, pamarentah → pamaréntah
(→‎Santos: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
(→‎Santos: éjaan, replaced: akhir → akir, pamarentah → pamaréntah)
===Santos===
 
Wonten ing taun [[1956]], Pelé ndhèrèk seleksi pemain bal-balan saking klub Santos, sawijining klub alit wonten ing njawi [[Sao Paulo]]. Pemandu bakat ingkang mirsani lajeng ngendika dhateng Présidhèn klub bilih laré 15 taun ingkang nama Pelé bakal dados pemain paling apik donya. Pelé lajeng miwiti debutipun wonten ing Santos tanggal [[7]] [[September]] [[1957]] damel 1 gol wonten ing kamenangan 7-1 nglawan [[Corinthians]] wonten ing tetandhingan eksebisi.<ref>http://www.360soccer.com/pele/</ref> Nalika liga dipunwiwiti, Pelé sampun pikantuk papan utama wonten ing tim senior Santos. Wonten ing akhirakir musim kompetisi Pelé medal minangka top scorer liga nalika umur 16 taun. Namung wonten ing wekdal ingkang singkat, Pelé lajeng dipundangu saperlu kagabung wonten ing skuat tim nasional Brasil. Sasampuning penampilanipun wonten ing Piala Dunia 1962, tim raksasa eropa kados Real Madrid, Manchester United lan Juventus wiwit ngincer piyambakipun. Ananging bab punika dipuncegah déning pamarentahpamaréntah Brasil kanthi ngendika bilih Pelé minangka baegyan saking harta karun nagara lan boten dipunkeparengaken main bal-balan wonten ing njawi [[Brasil]].<ref>http://www.pele-sports.com/en/</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan