Darmagosa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Menawa → Manawa (2)
(→‎top: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé)
(→‎top: éjaan, replaced: Menawa → Manawa (2))
[[Gambar:Darmagosa.Jpg|thumb|120px| Darmagosa]]
'''Darmagosa''' utawa kasebut Prabu Darmagosa dadi raja ing nagara [[Cedi]], sadurungé Prabu Supala. Pramèswari Prabu Darmagosa ya iku Dèwi Sruta. Saking pasangan iku lair anak kang jenengé Prabu Supala lan nggawé ontran-ontran gègèré sesaji Raja Surya ingkang digawé Prabu [[Yudistira]]. Nanging, sumpah [[Prabu Kresna]] kang janjéni karo Dèwi Sruta manawa Supala lair, jaré mati lan uripé ana ing tangan Kresna. MenawaManawa Supala nggawé salahé déning Kresna, durung kaping satus, Kresna isih ngampuni. MenawaManawa kesalahan sampun genep kaping satus, gelem ora gelem Supala dipatèni déning Kresna.
 
[[Kategori:Paraga Wayang]]
352.737

besutan