Auguste Escoffier: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Masa perang: éjaan, replaced: pasukan → wadyabala
(→‎Sasampuning perang: éjaan, replaced: istana → pura, Istana → Pura)
(→‎Masa perang: éjaan, replaced: pasukan → wadyabala)
 
=== Masa perang ===
Nalika [[Perang Perancis-Prusia]] kadadosan ing [[Juli]] [[1870]], Escoffier dipundhawuhi saperlu dados [[juru masak]] kanggé [[pasukanwadyabala]] [[Perancis]].<ref name="edible"/> Piyambakipun dipuntugasaken kanggé saperlu masak kanggé [[Marsekal]] Achille Bazaine ingkang dipundunungaken wonten ing [[Kali]] [[Rhein]].<ref name="edible"/> Sasampuning Bazaine masrahaken [[Metz]] dhateng [[Jerman]], Escoffier dipunbekta dhateng [[Wiesbaden]] minangka tahanan [[perang]].<ref name="edible"/> Ing mrika piyambakipun ugi nyambut damel minangka juru masak kanggé Marsekal Mac-Mahon lan para staffipun ingkang ugi dipuntahan ing papan ingkang sami.<ref name="edible"/> Escoffier dipunbébasaken lan wangsul dhateng [[Paris]] nalika masa [[Komune Paris]] inggih punik [[April]] [[1871]].<ref name="edible"/> Piyambakipun lajeng nilaraken [[Paris]] lan dumunung wonten ing [[Versailles]] saperlu nyambut damel dhateng Marsekal Mac-Mahon.<ref name="edible"/>
 
=== Sasampuning perang ===
352.737

besutan