Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Uripe: éjaan, replaced: duwéni → duwé (2), keluwarga → kulawarga
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (3), diunggahake → diunggahaké, industri → indhustri, militer → militèr (3), ndadekake → ndadèkaké, Saliyane → Saliyané, sisane → sisané)
(→‎Uripe: éjaan, replaced: duwéni → duwé (2), keluwarga → kulawarga)
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duwéniduwé turunan bangsawan. Dhèwèké ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisané dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dhèwèké mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwarganekulawargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militèr [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dhèwèké kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amérika Sarékat. Perjalanan ini ndadèkaké dhèwèké luwih ngerti babagan nagara iku lan uga éntuk respek saka wong Amérika. Miturute, perang modern bakal akèh kang kaprabawan saka prodhuksi indhustri. Dhèwèké tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yèn perang karo Amérika bakalan sia-sia amarga Amérika duwé indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras déning kaum militèr Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dhèwèké ora salah siji prawira kang tau éntuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyané minangka pandhega militèr, Kuribayashi uga duwéniduwé bakat sastra, karyane ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan