Pound sterling: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nilai → aji (4)
(→‎top: éjaan, replaced: kepungkur → kapungkur, migunaaké → migunakaké (3), nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi, zaman → jaman, dileksanakaké → ditindakaké)
(→‎top: éjaan, replaced: nilai → aji (4))
'''Pound sterling''' utawa '''pounds''' ([[ISO 4217|GBP]]) iku [[valuta]] [[Britania Raya]].
 
Valuta Pound sterling iku valuta paling tuwa ing donya sing wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kapungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam [[perak]] kang boboté sa[[pound]] sing dipigunaaké minangka nilaiaji pambandhing valuta kasebut. Ing jaman modhérn, nilaiaji Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo nilaiaji perak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar adhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak sing paling duwé tanggung waler marang sirkulasi lan nilaiaji ijol Pound Sterling ya iku [[Bank of England]] minangka bank sentral.
 
Britania Raya iku anggota [[Uni Éropah]], nanging ora migunakaké [[Euro]] minangka valutané, sawisé referendum sing ditindakaké ngindhikasi kaengganan sing ndunungi nagara iki kanggo migunakaké valuta Euro. Nagara Uni Éropah liyané sing ora migunakaké Euro ya iku [[Denmark]] lan [[Swedia]].
352.737

besutan