Kondensator: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: nilai → aji (3)
(→‎top: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
(éjaan, replaced: nilai → aji (3))
:[[Gambar:Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
* Manawi jinis ingkang satunggal malih kathah nilaiaji kapasitasipun langkung andhap, boten gadhah kutub positif utawi negatif ing samparan, kathaipun wujudipun bunder pipih warni coklat, abrit, ijo lan sanèsipun kados tablet utawi kancing rasukan.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (boten gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
== Jinis kondensator ==
Adhedhasar mupangatipun kondensator dipunbagi dados:
# [[Kondensator tetap]] (nilaiaji kapasitasnya tetap tidak dapat diowah)
# [[Kondensator elektrolit]] (Electrolite Condenser = [[Kondensator Elektrolit|Elco]])
# [[Kondensator variabel]] (nilaiaji kapasitasnya dapat diowah-ubah)
 
== Uga delengen ==
350.349

besutan