Temulawak: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: genus → génus, ningkataké → ngundhakaké (3), nilai → aji
(éjaan, replaced: bèntèng → bètèng, cairan → cuwèran, genus → génus, minyak → lenga, nduwèni → duwé (14), permukaan → lumah)
(éjaan, replaced: genus → génus, ningkataké → ngundhakaké (3), nilai → aji)
* Serat 2.58% - 4.83% - sipaté tonik <ref name="internet3"/>
* Kurkumin 1.60% - 2.20% - nglancaraké prosès pencernaan ing badan <ref name="internet3"/>
* Minyak asiri 6.00% - 10.00% - ningkatakéngundhakaké fungsi [[ginjel]] <ref name="internet3"/>
* Phelandren - nglancaraké prosès ngetokaké toksik ing sajeroné awak léwat banyu uyuh <ref name="internet3"/>
* Kamfer <ref name="internet3"/>
* Ngudhunaké kolesterol
 
Kontèn kolagoga saka temulawak duwé mupangat kanggo ningkatakéngundhakaké prodhuksi lan sèrèksi empedu sing kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi ''kerja kolekinetik'' dilakokaké déning ''fraksi kurkuminoid'', déné ''kerja kolerotik'' dilakokaké déning komponèn saka fraksi [[lenga atsiri]]. Kasilé kanthi ningkatakéngundhakaké prodhuksi cuwèran empedu, mula partikel padhet ing kandhung empedu bisa kélong. Kahanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan métabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadhar [[kolèsterol]] getih sing dhuwur.<ref name="internet4">[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
* Kanggo kasarasan untu
* Nyegah lara ''Osteoarthtritis''
Osteoarthtritis ya iku saya tipisé [[sendi]] amarga mudhuné nilaiaji glukosamin dan kandroitin ing balung enom sing bisa njalaraké radang sendi. Lara iki padatan nyerang wong sing wis tuwa (lansia). Temulawak bisa nyegah radang sendi amarga duwé èfèk anti inflamasi.<ref name="internet5"/>
 
* Kanggo kulit
352.730

besutan