Rèktor: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: univèrsitas → universitas, sacara → kanthi
c (→‎top: ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: univèrsitas → universitas, sacara → kanthi)
[[File:Inauguration-Lubomir-Dvorak.jpg|thumb|Inaugurasi Rèktor Lubomír Dvořák ([[Universitas Palacký]], [[Olomouc]], [[Céko]])]]
 
'''Rèktor''' ya iku tembung kang asalé saka basa Latin ''regera'' kang tegesé ''guru''. Kantor rèktor kasebut ''rektorat''. Kanggo wong kang wis ora njabat rèktor sacarakanthi resmi utawa wis pènsiyun, gelar kang dienggo ya iku ''Rector Emeritus''. Ing Walanda tembung ''rector'' iku jeneng liya kepala sekolah. Kepala univèrsitasuniversitas diarani ''rector magnificus''.
 
== Istilah ing nagara liya kanggo rèktor ==
352.737

besutan